RIS

Wat is de Rijopleiding In Stappen (RIS)?
Met de Rijopleiding in Stappen (RIS) leer je autorijden in modules. Dit geeft meer structuur dan een standaard rijopleiding.

Over RIS
De RIS is een rijopleiding met een vast plan. Je leert stap voor stap autorijden in 4 modules:
  • De auto bedienen en beheersen.
  • Makkelijke acties en verkeerssituaties.
  • Moeilijke acties en verkeerssituaties.
  • Veilig en verantwoord rijden, bijvoorbeeld bij gladheid.
De opleiding bestaat uit 4 praktijktoetsen. De eerste 2 toetsen doe je bij je rij-instructeur(trice). De derde toets doe je bij het CBR en de vierde toets is het officiële praktijkexamen. Hier ben je extra goed op voorbereid.

Je RIS-instructeur werkt met een leerlingenkaart en jij werkt met het RIS-werkboek. Hierin zie je precies hoe ver je bent met je rijopleiding. Ook staat in het RIS-werkboek waar je nog aan moet werken en hoe je ervoor staat.

Hoe lang duurt de RIS?
Dat verschilt per leerling. Het voordeel is wel dat jij precies kan volgen hoe ver jij in je opleiding bent. Het slagingspercentage is wel hoger met een RIS-opleiding omdat jij veel meer wordt voorbereid op een zelfstandige bestuurder die gewent is te toetsen en omdat je werkt aan de naaste ontwikkeling van een bestuurder zijn.

Zitten er extra kosten verbonden aan deze manier van opleiden?
Nee, absoluut niet. Dit is alleen een verbetering te aanzien van onze manier van lesgeven en meer rust voor de leerling tijdens de opleiding.

Krijg je zin om je aan te melden?

Dan kan je hier snel en eenvoudig aanmelden.